با پیشرفت الکترونیک و ایجاد حوزه های تخصصی ، نیاز به قطعات الکترونیکی و سریع بیشتر و بیشتر شد و رگولاتورها هم ، چون به عنوان منابع تأمین انرژی و توان دستگاهها و وسایل دیگر استفاده می شدند از اهمیت خاصی برخوردار شدند .
رگولاتور چیست
رگولاتور قطعه است که در ساخت مدارات الکترونیکی کاربردهای فراوانی دارد در حقیقت رگولاتورهای ولتاژ، نوعی از نیمه رساناها هستند که برای تنظیم ولتاژ طراحی شده اند.
وظیفه ی این قطعه الکترونیکی در مدار، تامین ولتاژ ثابت است. در صورت تغیر ولتاژ منبع تغذیه، ولتاژ دو سر بار را ثابت نگه می دارد.
انواع رگولاتور
- رگولاتورخطی
رگولاتورهای خطی، رگولاتورهایی هستند که ولتاژ خروجی خود را با اتلاف توان ایجاد می کنند.
در رگولاتورهای سوییچینگ، از آنجاییکه ولتاژ خروجی با کلید زنی(سوییچ) ایجاد می گردد، لذا توان تلفاتی نخواهیم داشت.
- رگولاتور ولتاژ ثابت(FIX)
- رگولاتور ولتاژ متغیر (ADJ)
نحوه کار رگولاتور
نحوه کار رگولاتور ها به اینگونه است که مقدار ولتاژ اضافی را در خود تلف میکند و مقدار موردنیاز ما را در خروجی اعمال میکند. و اینکار را با استفاده از یک مدار حرفه ای که در داخلش قرار دارد انجام میدهد.
کاربرد رگولاتور
مهمترین دلیل کاربرد رگولاتور میتوان به تثبیت ولتاژ تغذیه اشاره کرد. به عبارتی، این قطعه میتواند ولتاژ ورودی را به ولتاژهای مورد نیاز مدار تبدیل کرده و انرژی مورد نیاز آن را تأمین کند.
مزایا رگولاتور
مزیت اول :
مزیت اول خروجی ثابت و پایدار است. ما با رگولاتورها یک خروجی پایدار داریم. این موضوع بسیار ساده و البته بسیار مهم است. گاهی اوقات آیسی ها و سنسور هایی وجود دارد که با 0.5 ولتاژ اختلاف نیز ممکن است بسوزند. به همین علت حضور یک رگولاتور بسیار حیاتی است.
مزیت دوم:
برای یک مدار که بخش هایی مختلف با ولتاژهایی مختلف نیاز دارد ، نیازی به استفاده از باتری های مختلف نیست. اگر یک مدار داریم که میکروکنترل با 5 و سنسور با 3.3 و موتور با 12 کار میکند ، کافی است برای هر کدام از این موارد یک رگولاتور قرار دهیم و نیازی نیست هر کدام منبع تغذیه ای جداگانه داشته باشند.
نکته مهم درمورد ولتاژ خروجی رگولاتور سری منفی
ورودی رگولاتور های سری منفی حتما منفی است بنابراین ممکن نیست که اعمال ورودی 15 ولت خروجی منفی 12 ولت بدست اید.
مدیریت جناب آقای بهمن عسگری
09120224130
- ۰۱/۱۱/۰۵