میکروسوئیچ (Micro Switch)درواقع کلیدی است که با فشار، حرکت و یا ضربه فیزیکی تحریک می شود و عمل قطع و وصل جریان الکتریکی مدار را کنترل می کند.
این قطعه نوعی سوئیچ محدودکننده (Limit Switch)کوچک است که در مدارهای الکتریکی مورداستفاده قرار می گیرد و با نام های کلید محدودکننده مکانیکی و یا کلید مینیاتوری ضربه ای سریع نیز شناخته می شود.
میکروسوئیچ چیست
میکروسوئیچ یک کلید تماسی موقت است که به دلیل نام شرکتی که برای اولین بار تولید تجاری خود را آغاز کرد، میکرو نامیده می شود و محبوب ترین جزء در لوازم الکتریکی است. هنگامی که یک میکروسوئیچ در یک دستگاه قرار می گیرد، عملکرد بهینه دستگاه را تضمین می کند.
یکروسوئیچ یک نوع از ابزارهای کلیدزنی در صنعت برق به شمار می رود و کاربردهای بسیار متنوعی در صنعت برق دارند به طوری که ما همه روزه از قطعاتی استفاده می کنیم که میکروسوئیچ در آنها به کار گرفته شده اند.
ساختارمیکروسوئیچ
ساختار داخلی میکروسوئیچ دقیقاً مثل یک پوش باتن دوبل است و معمولاً یک کنتاک NO (در حالت عادی باز) و یک کنتاکت NC (در حالت عادی بسته) دارند. میکروسوئیچ دارای یک قسمت متحرک، تعدادی پلاتین، فنر و یک قاب برای محافظت از اجزای داخلی و ایجاد شرایط نصب میباشد.
میکروسوئیچ یک قطعه فنری با یک اهرم است و مکانیزم فنری تضمین می کند که سوئیچ پس از یک عملیات به موقعیت اولیه خود باز می گردد. در اکثر موارد، یک میکروسوئیچ اشنایدر دارای سه نقطه اتصال است: C (معمول)، N/O (به طور معمول باز) و N/C (به طور معمول بسته). بسته به عملکرد سوئیچینگ، این نقاط به طور متفاوتی سوئیچ می شوند.
در دهانه ی پوشش پلاستیکی سوئیچ، قسمت های مختلف ساختار داخلی سوئیچ دیده می شود. این یک مونتاژ ساده است که شامل:
1. اتصال ثابت برای دو موقعیت NC وN O.
2.یک اتصال متحرک
3. مونتاژ اتصال متحرک
4. نوار فلزی کششی بخش خارجی ساختار اتصال متحرک
انواع میکروسوئیچ
1- اهرمی
2- پیستونی
کاربرد میکروسوئیچ
میکروسوئیچ ها کاربرد وسیعی در صنعت برق دارند استفاده از یک میکروسوئیچ میتواند خیلی کمک کار باشد و در مواقعی حتی ضروری. امروزه میکروسوئیچ در صنعت اسانسور، بالابر، رباتیک، ایمنی و تشخیص در بردهای مختلف، اتومبیل سازی، دزدگیر و… کاربردهای فراوانی دارد. مهمترین مزیت میکروسوئیچ ها تنوع، قیمت مناسب و کاربرد وسیع میباشد.
کنترل ایمنی آسانسورها
شمارش قطعات عبوری
دستگاه های سکه ای
بالابرها
تشخیص انسداد در خط تولید
کنترل نوار نقاله در کارخانه ها
ماشین های برش
کاربرد میکروسوئیچ در تابلوهای کنترل به ویژه مدار فرمان است که عمل قطع و وصل جریان الکتریکی مدار را کنترل میکند. میکروسوئیچ معمولا یک مکانیسم فنری دارد که به سرعت عملکرد آن کمک میکند و با کوچکترین ضربه یا تحریک شاسی، عمل مکانیکی مورد نیاز برای تغییر وضعیت کنتاکتها را انجام خواهد شد. ولتاژ و جریان کار و طراحی بازوی (شاسی) میکروسوئیچها متناسب با کاربرد متفاوت خواهد بود.
میکروسوئیچ ها کاربرد وسیعی در صنعت برق دارند استفاده از یک میکروسوئیچ میتواند خیلی کمک کار باشد و در مواقعی حتی ضروری.
ربرد میکروسوئیچ اشنایدر در لوازم الکترونیکی می باشد. به عنوان مثال، می توان از میکروسوئیچ برای روشن و خاموش کردن یک مصرف کننده الکتریکی یا بستن خودکار مدار به دلیل بار مکانیکی استفاده کرد.
عملکرد میکروسئوچ
حالت عادی میکروسوئیچها ۳ عدد پایه به نامهای COM، NC و NO دارند که به هنگام فشردن شستی پایه COM از پایه NC جدا و به پایه NO متصل میشود و موقعی که شاسی فشرده نشده باشد پایه COM به پایه NC متصل میماند.
محرک پرکاربرد
پیستون فشاری
پین فشاری
بازوی غلطکی
بازوی ساده
پیستون غلطکی 180درجه
پیستون غلطکی 90 درجه
مزایا و معایب میکروسوئیچ
- از نظر طراحی مدار معمولاً ساده و سر راست هستند.
- تقریباً در هر محیط صنعتی به خوبی کار می کنند.
- از آن جاکه میکروسوئیچ ها به عملکرد مکانیکی متکی هستند، معمولاً در تجهیزاتی که با سرعت نسبتاً کم کار می کنند، استفاده می شوند.
- این قطعات حسگرهای تماسی هستند، به این معنی که برای فعال شدن نیاز به تماس فیزیکی با هدف دارند.
مدیریت جناب آقای بهمن عسگری
09120224130
- ۰۱/۱۱/۰۴